8 gode grunner

Å velge skole er et spennende og viktig valg som kan ha stor betydning for deg og årene framover. Her gir vi deg 8 av grunnene våre elever gir for at potensielle elever bør velge Helgeland Folkehøyskole.

SKREVET AV: Helgeland Folkehøyskole

Staben

En ung og oppdatert stab full av liv med ekte engasjement for deg. De er ikke bare lærere, kokker, vaktmestere eller renholdere, de blir dine venner. 

Turer og opplevelser

I løpet av et år samler du spektakulære og sterke minner du normalt ville brukt mange år på å oppleve. Fra nordlys på Helgelandskysten til surfing i Lofoten eller rafting på Nilen. Mulighetene er mange, og alle elever er minimum 2 måneder på turer som er nøye planlagt for å gi deg maksimalt utbytte av året.

Mat 

På skolen og på reise får du god og hjemmelaget mat, ofte med noe ekstra, og alltid servert med et smil. Vårt mål er du skal glede deg til måltidene. 

Valgfag 

Varierte og spennende valgfag innenfor mange interesseområder med mulighet for personlige tilpasninger. Vil du helst ta førerprøven eller ta opp fag får du mulighet til det. Har du mest lyst til å bruke litt av tiden på å drille så finner vi rom for det.

Omsorg

Vi har mange i staben som har gått på, jobbet på, eller hatt barn på internatskole. Det gjør at vi vet hva som skal til for at både elever og foreldre skal ha det bra. Derfor får du noen ganger frokost på senga, invitasjon hjem til personalet, gode matpakker eller favorittretten din når du har bursdag. Snakker du med oss om ønsker, problemer eller utfordringer vil du raskt oppdage at vi er like interessert i å finne løsninger som det du er. 

Enkle hjemreiser

Vi kjører deg en storflyplass til alle ferier. Derfra finner du rimelige flybilletter helt hjem. Etter de fleste ferier er det oppmøte på en flyplass i Norge.

Fasilitetene

Innendørs finner du auditoriet med storskjerm for fotball og film, spill, Playstation, nytt treningsrom og gymsal. Utendørs finner du turløyper, badestamp, jaktområde, golfbane i nærheten, fiskevann og grillhytte. 

Fornøyde elever

Vi ønsker å gi deg et folkehøyskoleår med høy kvalitet. Det gjør at du vil trives, og kanskje vil du gjøre som 80% av årets elever: søke om å få være hos oss et år til.