Et annerledes år

 Joachim Kiplesund fra Stjørdal i Nord-Trøndelag elsker å være ute og gleder seg stort til å starte på X-Sport & Friluftsliv ved Sandvik Folkehøgskole til høsten.

SKREVET AV: Sandvik Folkehøgskole

Han ser frem til å bruke et år på det han liker som mest; å være i aktivitet, samt å bli kjent med nye folk og få muligheten til å lære og gjøre ting han ellers ikke gjør hver dag. Joachim gleder seg til et annerledes år.

Et helt nytt folkehøyskoletilbud, med mye spennende på programmet

Sandvik folkehøgskole tilbyr et helt nytt folkehøgskoletilbud som ingen har prøvd før, og Joachim innrømmer at han er spent. Det kan være et stort skritt å starte på noe som er helt nytt, siden ingen kan uttale seg om hvordan det blir. Men Joachim møtte to av linjelærerne på stand, og han tror at det blir et fantasisk år. Han trekker frem 3 uker i Uganda som et eksempel på at han ser frem til hva året på Sandvik kan bringe. 

Opplevelser og minner uten press, det frister

Det er stadig flere som velger å ta et år på folkehøgskole, og Joachim tror at en av grunnene til det er at mange opplever at det er mye press, og at ungdommen trenger et år hvor de kan senke skuldrene. Han tror at generasjon prestasjon er på vei ut, og at stadig flere får øynene opp for at livet handler om mer enn bare karriere og lønnsslipper. Ungdommen er på jakt etter opplevelser og minner! Han tror også at mange ungdommer drømmer om å få oppleve andre land og kulturer, og da kan folkehøgskole være et godt alternativ.

Blanke ark

Joachim har mange venner som skal starte på folkehøgskole til høsten, men foreløpig så ser det ut som han starter uten å kjenne noen fra før. Han innrømmer at han syns det er litt ekstra spennende og litt av opplevelsen å komme til et ukjent sted og få muligheten til å starte med blanke ark.