Fasiliteter

Rommene


På Helgeland Folkehøyskole bor du på dobbeltrom med felles dusj og toalett på gangen. Hvert rom er utstyrt med senger, pult, klesskap og vask.

I tilknytning til internatene finner du også stue med TV og tekjøkken. Alle rom har trådløst internet.

Kafé og Storstua


Skolens egen kafé ligger i hovedbygget og er et populært samlingssted. 

I tilknytning til kafeen ligger "storstua" med flere sosiale soner for både TV-spill, biljard, bøker, brettspill og en scene for huskonserter og andre mindre arrangementer.

Gymsal med ny scene


Gymsalen er flittig i bruk både i skoletiden og på fritiden. Her finner du også en liten men effektiv klatrevegg.

Våren 2016 sto vår nye scene klar, fullt utstyrt med lyd og lysanlegg for de større anledningene. Scenen er også et godt øvingsrom for bandøvelser og lignende.

Grillhytte


I grillhytta er det plass til ca. 50 personer. Den ligger idyllisk plassert ved dammen på tunet på Sandvik. 

utenfor er det bygget terrasse hvor vi har plassert to jacuzzier. 

Isbane


Hver vinter lager vi til vår egen isbane for curling og skøyteaktiviteter. Isbanen ligger i tilknytning til skolebyggene, og er en fin samlingsplass når vinteren setter inn.

Treningsrom


Skolens treningsrom er populært blandt elevene og blir kontinuerlig oppgradert.

Her finner du både kondisjonsapparater og manuelle vekter, og høsten 2017 ble treningsrommet pusset opp, utvidet og utstyrt med nye apparater. 

Badstue


Skolen har egen badstu til bruk for elevene med garderober med dusj. Et populært tiltak, særlig om vinteren.

Turområde med kanoer


I umiddelbar nærhet til skolen har du tilgang til turstier for både korte og lengre turer. Skolen har flere kanoer og kajakker liggende ved Mjåvatn, 5 minutters gange fra skolen.

Her er det også mulig å få rimelig fiskekort, og etter at vannet har vært stengt for fiske noen år er det nå fullt av bitevillig fisk.

Musikkstudio


Skolen har eget musikkstudio med opptaksrom og kontrollrom. Det er utstyrt med Apple maskiner med Logic Pro inklusive diverse plug-ins og MOTU lydkort. Det er også tilgang til gode mikrofoner, høyttalere, headset, etc.

Auditorium


Skolens nye auditorium har 56 sitteplasser i gode kinostoler og moderne lyd- og bildeutstyr. Dette rommet brukes til undervisning, møter, filmkvelder og fotballkamper. Glory, glory.

Paintball


Skolen har komplett utstyr og bane for paintball for inntil 12 personer.